"В шепите на Демир баба"

Плакат "В шепите на Демир баба"

ПРАЗНИК НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО И КУЛТУРА НИ ОЧАКВА В МЕСТНОСТТА „СБОРЯНОВО“
 

Група млади ентусиасти, членове на „Български Младежки Форум – Велико Търново“ и КПД „Родно Лудогорие”, начело с талантливата исперихчанка Емине Садкъ, с любезното съдействие на Община Исперих и Исторически музей – Исперих, организират първия по рода си за нашия район празник за съвременно изкуство и култура – „В шепите на Демир Баба“. Събитието ще се проведе в историко-археологическия резерват „Сборяново“ от 14-ти до 16-ти септември. В програмата ще вземат участие артисти от различни възрасти, етноси и направления в съвременното българско изкуство. Те ще представят: музика, поезия, театър, литературна и социална критика, дервишки танц (Мевляанска сема), беседи за местността, културен туризъм.

Емине сподели, че не за първи път организира подобно мероприятие, но в този случай е водена от любовта към родния си край. „В съвременната ни история „Сборяново“ не е просто център на Лудогорието (Делиормана), това място е кръстопът на многовековна история, етноси, религии и различни култури. Тук още от Каменната епоха е градена и продължава да бъде създавана човешката история на България“ – казва тя. Програмата и подборът на творци са изцяло вдъхновени от местността и нейното богато културно-историческо наследство, пъстротата на населението и обаятелната природата.

Организаторите обещават истинско приключение с развлекателно-познавателен характер, което ще постави всеки, дошъл на празника, в един духовен лабиринт от емоции.

Вход за всички събития: свободен
Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1971754409552844/

Плакат "В шепите на Демир баба"

 

ИЗТЕГЛИ ДОКУМЕНТИ:
10. 09. 2018 г.