Детска ясла "Малечко Палечко"

Адрес:
7400 гр. Исперих, ул. "Иван Кръстев" № 4

Директор: МИРОСЛАВА ЙОРДАНОВА
тел.: 0884 451 400

e-mail: malechkopalechko_is@abv.bg
Работно време с деца: 07:00 ч. - 18:00 ч.

През 1973 г. в гр. Исперих отваря врати Детска ясла "Радост", по-късно е част от ОДЗ "Първи юни", а през 2019 г. отново Детска ясла "Малечко Палечко". Специално построената сграда се състои от два корпуса с обща застроена площ 970 кв.м. Намира се на тихо и спокойно място, скрасиво оформен двор, богата растителност и разнообразни кътове за игра. Детското заведение е санирано изцяло през 2009 г. по проект, реализиран с финансовата подкрепа на Община Исперих. Днес в яслата има всичко, за което може да се мечтае. За децата се грижи колектив, който работи с удоволствие и дарява цялата си любов на малките палавници. Родителите са спокойни и удовлетворени от това, че децата им посещават модерно, отговарящо на европейските стандарти детско заведение и че за тях се грижат най-добрите професионалисти.

В яслата се отглеждат и възпитават деца от 1 до 3 години, разпределени в 4 групи. В чудния свят на тази възрастова група всичко е неподправено, истинско и красиво. Малчуганите бързо намират мястото си при любимите играчки в просторните и слънчеви игрални. С нетърпение очакват заниманията за психомоторика. Пеят, танцуват, празнуват, но и учат: опознаване на себе си, взаимодействие с другите, опознаване на околната среда, физическа култура, музика. Работата в детската ясла е много отговорна и специфична поради факта, че в първите години от живота на децата се полаган основите на физическото и психоемоционално здраве и се формира интелектът им. Затова за тях се грижи подбран, мотивиран и добре обучен персонал.

В Детска ясла "Малечко Палечко" се намира и единствената за града и общината Детска млечна кухня, която предлага обедно меню за деца в две възрастови групи: І малка (преходна) група - от 10 мес. до 1 год. и ІІ голяма група - от 1 год. до 3 год.